Автомобилното обединение Renault-Nissan-Mitsubishi обяви, че до 2025 г. ще разработва и произвежда съвместно

...
Автомобилното обединение Renault-Nissan-Mitsubishi обяви, че до 2025 г. ще разработва и произвежда съвместно
Коментари Харесай

Групата Renault-Nissan-Mitsubishi ще произвежда съвместно половината си модели до 2025-а

Автомобилното обединение Renault-Nissan-Mitsubishi обяви, че до 2025 г. ще създава и създава взаимно близо 50% от моделите си за да се ускори рентабилността на трите компании. Очаква се новата скица да докара до понижаване на разноските и вложенията за всеки модел до 40%, информират Ройтерс и Франс прес. 

Стратегията се основава на скица " водач-последовател " ( " leader-follower " ), с референтно дружество за всеки модел, географски регион и технологии, като другите две се възползват от уменията и промишлените мощности на лидера. Така синергиите ще се засилят, с цел да се усъвършенства подялбата на закрепените разноски, както и употребата на активите на всяка компания, показва групата. 

Целта е да се укрепи тактиката за стандартизация от платформата до готовия автомобил. Производството на създадените коли ще се прави в един единствен цех на групата, когато това бъде подходящо. 

Например модернизацията на високопроходимите приблизително огромни Рено Каджар (Renault Kadjar) и Нисан Кашкай (Nissan Qashqai) ще се управлява от Nissan, а обновяването на дребните градски 4х4 като Рено Каптюр (Renault Captur) и Нисан Джук (Nissan Juke) ще се управлява от Renault. 

Що се отнася до географското систематизиране, Нисан ще стане референтен за Китай, Северна Америка и Япония, а Рено - за Европа, Русия, Южна Америка и Северна Африка. Mitsubishi става водач за страните от Югоизточна Азия и Океания, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Трите компании ще си разпределят и отговорностите по голям брой основни технологии. Nissan ще оглави безпилотните коли и моторите на бъдещите електрически модели. Renault ще дава отговор за обвързваните с интернет технологии, основаващи се на операционната система Андроид (Android), употребена в целия свят с изключение на в Китай, където Nissan ще бъде водещ. Френският автомобилостроител ще управлява и електрическото и електронно съоръжение на колите. Mitsubishi става референтен за хибридните технологии (бензин-електричество) на приблизително огромните и огромните коли. 

Междувременно, Renault показа в петък проекти за фрапантни икономии, включващи закриване на обекти и редуциране на 15 000 работни места в целия свят, от които 4500 във Франция. Мярката се подхваща в границите на проект за икономии за 2 милиарда евро за интервал от три години, включващ преструктуриране на инженеринговата активност и средствата за произвеждане.  Планът на групата, сплотяваща пет марки - с изключение на Renault, също и Алпин (Alpine), Дачия (Dacia), Лада (Lada) и Самсунг мотърс (Samsung Motors) - визира четири обекта във Франция: в Кодан, Шоази-льо-Роа, Диеп и Мобьож. Той включва и преустановяване на производството на коли във Флен и прекъсване на модела Зое (Zoe) след 2024 година. Заводът там ще бъде преструктуриран и ще поеме активността на обекта в Шоази-льо-Роа, където 260 души работят по преработване на авточасти. 

Ден по-рано, от японския автомобилен производител Nissan Motor Co. оповестиха, че затварят за непрекъснато заводите си в Барселона, в каталунската област на Испания. В резултат на това решение близо 3 хиляди души ще останат без работа. Властите авансово са отправили оферти за опазване на завода и са призовали ръководителите да помислят за други възможности, само че безрезултатно. Профсъюзите на служащите предизвестяват, че още 25 хил. работни места са застрашени косвено. В момента компанията минава през надълбоко преструктуриране, като се концентрира върху Китай, Северна Америка и Япония. Nissan ще остави Европа, Русия, Южна Америка и Северна Африка на колегата си Renault, а Югоизточна Азия и Океания – на Mitsubishi.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР